Аграрні асоціації висловили підтримку Сольському і готові взяти його на поруки

25 квітня 2024, 11:14 784

Провідні аграрні асоціації звернулись до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) із клопотанням узяти на поруки міністра аграрної політики та продовольства Миколу Сольського, а також висловили довіру роботі Мінагрополітики.

Про це йдеться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), яка увійшла до переліку підписантів. 

УКАБ також закликає правоохоронні органи бути зваженими й послідовними у проведенні розслідування у нещодавно порушеній кримінальній справі проти Сольського. 

«Поява подібних недоведених звинувачень у цей складний для України час, особливо в світлі останніх новин про можливе об’єднання Міністерства аграрної політики та продовольства з Міністерством економіки, викликає глибоке занепокоєння агроспільноти. Для України, як аграрної держави, в якій належне функціонування агросектору є життєво важливим для підтримки економіки, існування окремого профільного аграрного міністерства є базовою необхідністю», — додають в УКАБ.

В асоціації переконані, що розслідування не повинно жодним чином впливати на роботу міністерства.

«На нашу думку, Микола Сольський є людиною з високими моральними принципами, яка завжди проявляла справедливість, чесність і добропорядність у своїх діях. У своїй роботі він постійно демонструє високий професіоналізм та має численні заслуги перед українською агроспільнотою, зокрема у забезпеченні належної роботи агросектору в цей турбулентний час», — підкреслили в УКАБ.

Асоціація закликає керівництво правоохоронних органів об’єктивно розглянути всі матеріали справи з урахуванням усіх обставин та доказів, щоб зробити виважені та справедливі висновки щодо неї.

Водночас, за даними «Інтерфакс-Україна», звернення підписали ГС «Всеукраїнський аграрний форум», «Український клуб аграрного бізнесу», Українська плодоовочева асоціація, Насіннєва асоціація України, Асоціація виробників молока, Спілка молочних підприємств України, Всеукраїнська асоціація пекарів, НАЦУ «Укрцукор», «Укроліяпром», «Ліга виробників харчових продуктів», ГС «Українська корпорація з виноградарства та виноробної промисловості «Укрвинпром» та ГС «Всеукраїнська аграрна рада».