Аграрії не готові платити за чат-боти у Viber

28 лютого 2019, 15:45 3217

Viber з 1 квітня вводить монетизацію для чат-ботів. Українські агровиробники вважають, що це не найкраща ідея.

«Технологія чат-ботів є сучасною та зручною, але не думаю, що з боку Viber це гарна ідея — розробники та користувачі просто підуть на інші платформи, в інші месенджери. Особисто я в основному використовую OpenDataBot. Власне і зараз зазначений вище використовуваний мною чат-бот продивляюсь частіше через Telegram, а не через Viber», — поділився своєю думкою з AgroPortal.ua операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.

У команді месенджера пояснюють цей крок прагненням підвищити якість контенту. За відправлення півмільйона повідомлень потрібно буде заплатити $4,5 тис., а ті клієнти, які відсилатимуть по мільйону повідомлень, платитимуть $6,5 тис.

Співзасновник компанії Agrosphera Дмитро Грушецький використовує Viber для просування бізнесу, оскільки цим месенджером користується майже 100% його аудиторії.

«Ми активні користувачі Viber, але від початку не захоплювалися чат-ботами та робили платну розсилку. Ми отримали доступ до телефонних баз та робили цільове розповсюдження реклами. На кого розраховані ціни, які планує ввести Viber, я не розумію. Це для компаній з мільярдними оборотами. За останній рік ми бачимо постійний ріст аудиторії у Telegram», — додає він.


Для довідки: у компанії Viber зареєстровано понад мільярд користувачів. Месенджер особливо популярний на Філіппінах, у М'янмі та країнах Східної Європи. Viber є найпопулярнішим месенджером в Україні. За останніми даними, він встановлений на 96,4% Android-пристроїв.


Лада-Олександра Антомонова, AgroPortal.ua