У Китаї з'явиться перший інститут вивчення барбекю. Угоду про його створення підписали Юеянський відкритий університет і Асоціація барбекю міста Юеян.
Мета створення інституту — вивести індустрію вуличної їжі на професійний рівень та підготувати нове покоління майстрів гриля, пише TradeMaster.UA із посиланням на South China Morning Post.
Навчальна програма розрахована на 2,5 року теоретичного навчання та піврічне стажування. У найближчі три роки навчити планують близько 1000 майстрів. Крім практики та теорії приготування страв, студентів навчатимуть веденню бізнесу.
Вступити до інституту барбекю зможуть випускники шкіл і працівники галузі, які бажають підвищити кваліфікацію та отримати офіційний сертифікат. Наразі проєкт перебуває на стадії підготовки, а перший набір очікується наступного року.
Барбекю займає важливе місце у китайській культурі. Лише у Юеяні налічується понад 2000 закладів, що спеціалізуються на барбекю. Їхній річний обсяг виробництва оцінюється більш ніж у $280 млн.