В Україні розробили ще одну машину для розмінування

22 лютого 2024, 17:10 1751

Українська компанія efarm pro спільно із сумськими виробниками сільськогосподарської техніки представили вже третю модель вітчизняної машини для розмінування.

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки України

Як розповів заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний, нова машина для розмінування за своїми характеристиками не поступається кращим західним аналогам. Українська машина створена на основі шасі трактора Т-156 та здатна очищати за годину 5 тис. м² землі. Приблизно стільки ж очищає хорватська DOK-ING MV-10. Вітчизняна розробка продемонструвала також дуже високу щільність обробки землі — відстань між смугами, обробленими робочим механізмом машини, складає лише 2 сантиметри.

Наразі попереду сертифікація машини та запуск серійного виробництва.

«Налагодження виробництва необхідної техніки та обладнання в Україні дозволить швидше задовольнити потреби операторів і меншим коштом. Окрім того, це нові робочі місця на виробництвах та доходи до бюджету. Надзвичайно приємно, що розробником нової вітчизняної машини для розмінування стала компанія, яка є резидентом буткемпу з інновацій у сфері гумрозмінування, який Міністерство економіки організувало спільно з Київською школою економіки. Це значить, що наші зусилля досягають мети», — прокоментувала перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки Юлія Свириденко.

Зазначається, що акселераційна програма для українських підприємців, які мають інноваційні рішення у сфері гуманітарного розмінування, триває. Розробники, які бажають взяти участь у буткемпі, мають змогу подати заявку на сторінці програми