Реєстрацію сільгосптехніки передадуть МВС України

01 березня 2024, 08:00 3294

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів до кінця 2024 року передасть до МВС України повноваження щодо реєстрації сільгосптехніки.

Про це заявив голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Ткачук, повідомляє «Укрінформ».

«У серпні минулого року спеціальна міжвідомча робоча група розглянула та прийняла рішення, що функції реєстрації сільськогосподарської техніки не мають входити до компетенції нашого органу, тому мають бути передані до Міністерства внутрішніх справ. До кінця цього року ми плануємо передати ці непритаманні нам функції МВС», — сказав посадовець.

Водночас він зауважив, що для цього необхідно прийняти відповідний закон, проєкт якого вже розробляється спеціалістами служби та дотичних відомств.

«Сьогодні існує складна законодавча база щодо реєстрації сільськогосподарської техніки, там дуже багато нормативів, наказів та підзаконних актів. Тож ми потребуємо суттєвих змін законодавчого поля. Ми плідно співпрацюємо з МВС, намагаємося створити нову процедуру реєстрації, яка буде врегульована одним законом. Наша мета — організувати облік усіх транспортних засобів у єдиному реєстрі та під «дахом» одного міністерства, що дозволить уникнути різних маніпуляцій у цій сфері», — пояснив Ткачук.

Також він повідомив, що протягом 2023 року Держпродспоживслужба України розглянула та реалізувала понад 75 тис. звернень про реєстрацію сільськогосподарських транспортних засобів, а також видала необхідну кількість посвідчень трактористів.