Через Украгролізинг планують продавати японську сільгосптехніку

05 травня 2024, 08:42 1636

Україна та Японія обговорюють можливості співпраці в аграрному секторі.

Про це говориться у повідомленні Фонду державного майна, представники якого разом із топменеджерами «Украгролізингу» провели зустріч з посадовцем Міністерства сільського, лісового та рибного господарства Японії Дайсуке Асаном. 

Зазначається, що сторони обговорили моделі співпраці між аграріями, а також говорили про використання японської техніки в українському сільському господарстві.

«Про це ми спілкувалися з представниками міністерства ще в Токіо. Адже потреба українських аграріїв у механізованій техніці дуже велика», — наголосив голова ФДМУ Віталій Коваль. 

Він проінформував про переваги співпраці між державними та приватними агролізинговими компаніями. Водночас представив єдину державну компанію  — «Украгролізинг», яка могла б стати провайдером для українського та японського урядів.

«Національна акціонерна компанія «Украгролізинг» почала свою роботу 2001 року. Її переваги — обслуговування малого та середнього агробізнесу, а не великих холдингів. У цьому напрямі вони посідають перше місце серед інших подібних компаній», — додав Віталій Коваль. 

Також очільник фонду зазначив: «Ще один плюс компанії — участь у державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%». Тому переконаний, що «Украгролізинг» допоможе налагодити співпрацю між японськими та українськими підприємствами».