Аграрії прифронтових областей більш активні у купівлі сільгосптехніки

09 січня 2024, 13:20 2796

Згідно з аналізом продажів сільгосптехніки BEDNAR за 2022 та 2023 роки, лідерами стали прифронтові та деокуповані області: Дніпропетровська, Сумська, Харківська, Київська, Полтавська.

Про це розповів директор компанії BEDNAR в Україні та Молдові Михайло Кришко.

«Звичайно, на початку повномасштабної війни у нас були очікування, що західні та центральні області будуть серед лідерів з продажів, адже вони були більш безпечні, й логістика була дешевшою. Якщо чесно, простого логічного пояснення цього явища у нас немає, але факт залишається фактом», — говорить представник виробника сільгосптехніки.

Серед можливих причин такої тенденції Михайло Кришко називає декілька факторів.

«У згаданих регіонах у нас працюють досить сильні дилери та активні менеджери, які, незважаючи ні на що, продовжують активно працювати. Також однією з імовірних причин є те, що саме у прифронтових областях аграрії намагаються не зберігати зерно до кращих часів, коли ціна буде вищою, а швидше продають і, відповідно, швидше інвестують. Наші агрегати мають одне з найкращих співвідношень якості та ціни, тож наші клієнти намагаються обробляти землю більш ефективно і продумано, щоб отримати хоч якісь прибутки навіть у цих надскладних умовах», —зазначає директор компанії BEDNAR в Україні та Молдові. 

У BEDNAR додають, що серед традиційних лідерів центральних областей   Вінниччина.