Всесвітній день водних ресурсів: рішення для оптимізації використання води у рослинництві

22 березня 2024, 12:00 839

Вплив зміни клімату на забезпечення водними ресурсами стає все помітнішим. При цьому велика кількість води використовується у сільському господарстві, тому важливо впроваджувати рішення для оптимізації використання водних ресурсів у рослинництві.

На цьому наголошують у Elicit Plant, першій компанії в усьому світі, яка розробила унікальну технологію, що вирішує проблеми впливу зміни клімату методом скорочення споживання води рослинами на 20%.

«Зміни в структурі опадів, зменшення вологозабезпечення та підвищення глобальної температури змушують рослини поглинати все більше води, в той час як цей ресурс стає все більш дефіцитним», — говорять у компанії.

У Elicit Plant переконані, що для задоволення зростаючого попиту на воду потрібні інновації. Для цього компанією була розроблена технологія EliTerra, яка покращує сільськогосподарські практики за допомогою використання унікальної формули фітостеролів — групи рослинних молекул, які підвищують стійкість рослин до стресу, зокрема й до нестачі вологи.

propData.content.image
Жерар де Ля Саль, регіональний представник Elicit Plant в Україні

Використання фітостеролів може сприяти трансформації сільського господарства, зменшуючи тиск на водні ресурси. Водночас продукти Elicit Plant допомагають фермерам виробляти більше, бути ефективними, використовуючи у агровиробництві менше води.

Як зазначає Жерар де Ля Саль, на українському ринку сьогодні доступні три продукти від Elicit Plant — Best-a для кукурудзи та сої, EliSun-a для соняшнику та EliGrain-a для зернових культур. Усі препарати демонструють виняткову продуктивність, приріст досягає 10% незалежно від ґрунту та кліматичних умов.