Вінниччина збере цукрових буряків на 15% більше, ніж торік

16 серпня 2018, 18:00 1917

У Вінницькій області цього сезону прогнозується збільшення валового виробництва цукрових буряків на 10-15%, порівняно з минулорічним показником.

Про це заявив керівник департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА Микола Ткачук, пише  «Голос України»

Як зазначається, затяжні дощі, що випадали на полях Вінниччини наприкінці липня — на початку серпня, додали ваги коренеплодам цукрових буряків, але знизили цукристість.

Протягом першої декади серпня приріст коренеплодів становив 113-344 г. Вага коренеплодів нині перевищує минулорічний показник на 50-60 г. Натомість цукристість нижча, ніж була торік у цей період. Вміст цукру зафіксовано на рівні 12,1-13,99%.

«У серпні-вересні у коренеплодах найбільш інтенсивно відбуваються процеси накопичення цукру. Після дощів настали сонячні дні з високими температурами. Сподіваємося, до початку сезону цукроваріння ситуація істотно поліпшиться. Прогнозується збільшення валового виробництва цукрових буряків на 10-15%, у порівнянні з минулорічним показником», — сказав Ткачук.

За його словам, до роботи з переробки сировини готують шість цукрових заводів — Гайсинський, Іллінецький, Жданівський, Крижопільський, Томашпільський, Юзефо-Миколаївський.