Таке припущення зробив директор НВТ «Укрсорго» Ярослав Бардин під час конференції «Нішеві культури. Проблеми і перспективи», організованої компанією ProAgro Group.
«Сьогодні в Україні зареєстровано 59 сортів і гібридів сорго, але культура не надто поширена. Хоча сорго — це прекрасна альтернатива багатьом традиційним культурам. За енергетичною цінністю зерно і зелена маса сорго нічим не поступаються кукурудзі, а за кількістю протеїну навіть перевершують її. Також ця культура більш посухостійка і потребує вдвічі менше вологи, ніж кукурудза, тож може рости в степовій і лісостеповій зонах, даючи високі врожаї», — розповідає Ярослав Бардин.
За його словами, з зернового сорго значно більший вихід крохмалю (70-74%), ніж з кукурудзи (67-72%), а цукровий сорго за технологією вирощування, якістю продукту і корисністю переважає цукровий буряк.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua