Малі фермери отримають від ФАО насіння на осінь: стартував прийом заявок

06 липня 2023, 14:21 1997

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за фінансової підтримки урядів Японії та Норвегії реалізує програму підтримки малих фермерів під час осінньої посівної кампанії 2023 року.

Заявки на участь у програмі приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 20 липня 2023 року, говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

«Програма реалізується в дев'яти найбільш постраждалих від війни областях України, а саме в Сумській, Чернігівській, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській. У межах програми кожен відібраний фермер отримає 2 т насіння озимих культур, достатніх для засіву 10 га землі. Заявники можуть обрати одну з двох озимих культур: пшеницю або ячмінь», — говориться у повідомленні. 

У програмі можуть брати участь лише фізичні особи-підприємці та фізичні особи, які здійснюють свою діяльність у вищезазначених областях та володіють або орендують сільськогосподарські угіддя площею від 5 до 100 га.

«Зверніть увагу, що участь у цій програмі залежить від своєчасного фінансування з боку партнерів та доступності насіння від місцевих постачальників. Подання заявки за цією програмою не гарантує, що допомога буде надана», — зауважили у міністерстві.