Капуста втратила 20% ціни через зниження якості та попиту

11 січня 2024, 19:00 1443

Українські виробники поточного тижня стали масово знижувати ціни на дану продукцію через стрімке зниження якості капусти, закладеної у сховища 2023 року.

Про це повідомляють аналітики EastFruit

Іншим фактором, що чинить негативний вплив на ціни в даному сегменті, є зниження попиту на капусту, яке спостерігається в даний час.

У результаті таких цінових коригувань білоголова капуста на сьогоднішній день надходить у продаж за ціною 6-10 грн/кг ($0,16-0,26/кг), що в середньому на 20% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Крім того, ті виробники, які ще перед Новим роком ухвалили рішення тимчасово зупинити продажі, відкрили сховища, і пропозиція білоголової капусти на ринку різко зросла, що також призвело до зниження відпускних цін у цьому сегменті.

Уточнюється, що зараз білокачанна капуста на українському ринку коштує в середньому вже на 14% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. 

«Самі виробники зазначають, що спад попиту на капусту і зниження цін на неї характерні для цього періоду часу і, найімовірніше, торгівля в даному сегменті активізується тільки до кінця лютого. При цьому тимчасові цінові стрибки на дану продукцію будуть можливими тільки в разі ускладнення погодних умов та істотного зниження середньодобових температур», — підсумували фахівці.