Ціни на капусту за тиждень підскочили удвічі

02 березня 2023, 09:20 2412

Затишшя, яке зберігалося на українському ринку білоголової капусти вже більше ніж два місяці, на поточному тижні змінилося стрімким подорожчанням цієї продукції.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

У результаті сьогодні українські виробники пропонують до продажу білоголову капусту від 12 до 18 грн/кг ($0,33-0,49/кг), що в середньому у 2 рази дорожче, ніж тижнем раніше. Підвищувати ціну на якісну капусту українським виробникам дозволяє скорочення пропозиції з необладнаних сховищ. Також підтримку цінам надає підвищення попиту з боку оптових компаній.

«Але все ж головним фактором підвищення цін на білоголову капусту є її низька пропозиція на ринку і стабільно високий попит. За словами виробників, погодні умови поточного сезону згубно позначилися на врожайності та якості капусти», — пояснюють експерти. 

На сьогодні вартість капусти в Україні вже досягала рівня цін в аналогічний період минулого року. При цьому місцеві фермери планують і далі робити спроби підвищити відпускні ціни в цьому сегменті. Свої наміри вони пояснюють чимраз більшим попитом на цю продукцію, який і є головною причиною подорожчання.