Визначено маршрути баржевих караванів, які розвантажать кордон із Польщею

22 лютого 2024, 18:00 3526

Українське Дунайське пароплавство (УДП) через блокування західного кордону пропонує перенаправити вантажі, які перевозились до країн ЄС вантажівками, на річковий транспорт.

УДП розробило три лінії для баржевих караванів, говориться у повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури

Так, підприємство запропонує такі маршрути: 

  1. Україна – Галац. Найбільш швидкий маршрут для перекидання вантажу через західний кордон до країн ЄС. Річковий караван може здійснювати 5-7 рейсів до Галацу на місяць. Тож термін доставки контейнерів складає лише кілька днів.
  2. Україна – Регенсбург. Маршрут дозволяє доставити вантаж до Німеччини, в найближчу точку до основного ринку споживання українського експорту. Або в будь-який порт на Середньому та Верхньому Дунаї. Але тривалість рейсу довше, ніж у випадку доставки в Галац.
  3. Україна – Констанца. Доставка вантажу в один із найбільших європейських морських портів із можливістю подальшого експорту в будь-яку точку світу.

«Пароплавство планує виставити на контейнерні лінії додаткові баржеві каравани, які щомісячно забезпечать доставку 2,1 тис. TEU до Регенсбургу (Німеччина), або 5,9 тис. TEU до Констанци (Румунія)», — повідомляє міністерство, зазначивши, що УДП може працювати контейнерами TEU/FEU, а також рефконтейнерами.

Уточнюється, що річкові перевезення флотом УДП є альтернативою 2-5 тисячам вантажівок.