Суд розблокував продаж Птахофабрики Київська

21 січня 2021, 12:55 2266

Київський апеляційний суд 11 січня 2021 р. задовольнив апеляційну скаргу НБУ та скасував ухвалу слідчого судді Печерського райсуду м. Києва від 3 грудня 2020 р., якою було задоволено клопотання Офісу генпрокурора про арешт двох майнових комплексів, які належать ТОВ «Птахофабрика Київська».

Про це повідомляє Finbalance з посиланням на рішення суду.

Як зазначається, 28 грудня 2020 р. на торговому майданчику ДП «СЕТАМ» планувався продаж вказаних об'єктів нерухомості зі стартовою ціною 100,8 млн грн і 3,98 млн грн відповідно. Але тоді аукціони були зупинені через судову ухвалу.

Разом з тим, згідно з даними ДП «СЕТАМ», наразі відповідні торги знову призначені на 5 лютого, стартова ціна майнових комплексів визначена на тому ж рівні.

Спірні об»єкти нерухомості, що знаходяться за адресою м. Київ, Броварський проспект, 99 і Київська область, Броварський район, с. Пухівка, вул. Радгоспна, 37, були передані в іпотеку для НБУ як забезпечення боргів банку «Фінансова ініціатива» по рефінансуванню. При цьому судовими рішеннями було задоволено позови НБУ й звернено стягнення на майно.

Державна виконавча служба в жовтні 2020 р. вже намагалася продати ці активи на майданчику ДП «СЕТАМ», але відповідна угода зірвалася на фоні того, що первинні покупці, які запропонували за ці лоти майже 1 млрд грн та при цьому не сплатили кошти. Як зрештою не сплатили менші суми й інші учасники аукціонів, які отримали право на купівлю лотів після фактичної відмови первинних покупців.

У держреєстрі бенефіціаром ТОВ «Птахофабрика Київська» значиться кіпріот Георге Валіантіс.