Спиртзавод на Чернігівщині продали утричі дорожче, ніж планували

22 березня 2024, 19:00 1307

Фонд державного майна України провів успішний онлайн-аукціон з продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства «Холминський спиртовий завод», розташованого на Чернігівщині.

Про це говориться у повідомленні ФДМУ.

«В торгах, що відбулись на платформі «Prozorro.Продажі», змагалися троє учасників. Фінальна вартість активу зросла у 2,9 раза: з 15,35 млн грн до 45 млн грн (без ПДВ). Ці кошти мають бути сплачені переможцем торгів до державного бюджету України, із якого фінансуються наші Сили оборони», — говориться у повідомленні. 

Голова ФДМУ Віталій Коваль зазначив, що протягом року заплановано приватизацію ще 16 об'єктів «Укрспирту».

«Як показує практика, інвестори зацікавлені в таких об'єктах, які розташовані в аграрних регіонах та мають значний потенціал для розвитку. Тож демонополізація ринку та його очищення від збиткових активів продовжується», — додав він. 

Зазначається, що покупець також має сплатити ПДВ у розмірі 9 млн грн та боргові зобов’язання.  


Для довідки: «Холминський спиртовий завод» — діюче підприємство, що знаходиться в селищі Холми. Основним видом його діяльності є дистиляція, ректифікація та змішування алкогольних напоїв. Завод розташований біля річки Убідь, притоки Десни, та має зручну транспортну розв'язку — поряд проходить автомобільний шлях територіального значення Т-2512.