Скандинавський бізнес бойкотує продукцію Mondelez через роботу в росії

13 червня 2023, 13:56 2305

Низка компаній Північної Європи бойкотує продукцію Mondelez International через її присутність у росії.

Представники компанії цього тижня звернуться до норвезького уряду з проханням захистити місцевий бізнес групи, пише Reuters.

Зазначається, що авіакомпанії SAS і Norwegian Air, залізнична група SJ, мережа готелів Strawberry, роздрібний продавець Elkjop, транспортна група Fjord Line і Норвезька футбольна асоціація були серед тих, хто останніми днями оголосив про припинення продажу продукції Mondelez.

Mondelez, яка виробляє Oreo і Toblerone, а також десятки інших брендів, має широку присутність у Норвегії та Швеції через своїх місцевих виробників шоколаду Freia та Marabou.

Міністерство закордонних справ Норвегії заявило в понеділок, що планує зустрітися з компаніями з обох сторін бойкоту, але не запропонувало рішення.

«Компанії та приватні особи мають самостійно вибирати, що купувати та з ким торгувати», — повідомив у заяві державний секретар Ерлінг Ріместад.

Компанії Північної Європи заявили, що їхнє рішення припинити продаж продукції Mondelez було засноване на заяві цього року Національного агентства України з питань запобігання корупції про внесення виробника снеків до чорного списку.

Чиказька компанія Mondelez у своїй заяві повідомила, що не продає продукцію російського виробництва в Норвегії, і що офіційні вказівки повинні ґрунтуватися на об’єктивних критеріях, які однаково ставляться до компаній.

Mondelez заявила, що зберігає «обмежену» діяльність у росії, припинила інвестиції та рекламу, а також засудила війну.