Сівбу в Агротрейд затримують опади

05 квітня 2023, 15:27 1199

Група «Агротрейд» розпочала весняну посівну кампанію 2023 року.

Першою культурою посіву стала яра пшениця, під яку відвели майже 12 тис. га, говориться у повідомленні компанії. 

«Робота трохи затримується через постійні опади, проте ґрунт уже повністю підготовлений для сівби. Так, восени ми потурбувались про закриття вологи на полях, а навесні виконали лущення, оранку та культивацію», — розповідає директор агропромислового департаменту «Агротрейд» Олександр Овсяник. 

Компанія віддає перевагу складним добривам, що включають в себе азот, фосфор та калій. А після завершення посівної планує додаткове внесення азотних добрив. 

«Наступною культурою посіву після озимої пшениці буде гірчиця. Нею буде засіяно 2,8 тис. га. Згодом настане черга соняшнику та кукурудзи — 13 та 6,7 тис. га відповідно. Останніми будуть сіятись соя та гречка. Цьогоріч посіви сої заплановані на території 4,9 тис. га, а гречки — майже на тисячі», — підсумували в компанії.


Для довідки: група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. т.