Розпочато прийом заявок від виробників на конкурс Favorite Food & Drinks 2024

24 лютого 2024, 13:20 1034

Прийом заявок на подання продукції на незалежну професійну дегустацію Favorite Food&Drinks розпочато. А вже 15 квітня у Києві в межах зустрічі лідерів фуд-ринку відбудеться церемонія нагородження дегустаційного конкурсу.

Як розповіла засновниця та організаторка конкурсу Олена Сініціна, місія дегустаційного конкурсу — драйвити харчову індустрію через виявлення неупередженими професіоналами високоякісних харчових продуктів та насичення ними ринків ритейлу та HoReCa України.

До складу членів професійної дегустаційної комісії запрошуються висококласні фахівці з ритейлу, ритейлу при АЗК, HoReCa: керівники відділів якості, власного виробництва, власних торговельних марок, а також експерти з національних компаній виробників, галузевих асоціацій та профільних інститутів. 

Дегустації проводяться «наосліп» за оціночним принципом на відповідність органолептичним показникам. 

Даля Завяцкієне, директорка департаменту власного виробництва NOVUS

Подібні конкурси — дуже гарна мотивація виробникам України. Це й інструмент маркетингу, й привід зустрітися. Я б хотіла, щоб конкурс зростав. На Favorite Food & Drinks 2023 мене зацікавило багато нових продуктів, а особливим відкриттям стали виробники молочних продуктів. Подібний дегустаційний конкурс — це виняткова можливість зустрітися на одному майданчику і ритейлу, і виробникам.

Ірина Брицька, керівниця з клієнтського досвіду компанії, що працює під брендом KLO

Ми розвиваємо власний ритейл як будь-яка мережа автозаправних станцій. Ми маємо власні фудмайданчики, власні магазини для наших клієнтів, тому для нас важливо знати, що відбувається на фуд-ринку. Нам було цікаво подивитися на якісь ексклюзивні виробництва, насамперед українські підприємства, адже наша стратегія — підтримувати українського виробника, щоб, можливо, почати співпрацю з цим виробником. На конкурсі обрати виробника легше, тому що коли ти бачиш склад журі, бачиш якість організації конкурсу — ти розумієш рівень. І ті компанії, які взяли участь та ще й отримали нагороду  це дійсно потребує уваги.

Favorite Food&Drinks запрошує виробників із усіх регіонів України взяти участь у дегустаційному конкурсі. 

Прийом заявок триватиме до 20 березня 2024 року.

Професійні дегустації відбудуться 26-27 березня 2024 року.  

Податися на участь може будь-який виробник, що має юридичну особу, зокрема ФОП та фермери, які виробляють або реалізують продовольчу продукцію, вироблену як в Україні, так і поза її межами.