ПАЕК завершила висадку розсади та сівбу овочів

08 травня 2024, 18:00 843

ТОВ «СП «ПАЕК» завершило висаджувати розсаду овочів відкритого ґрунту.

Про це говориться у повідомленні компанії у Facebook.

Як зазначив засновник агрохолдингу Юрій Кормишкін, для реалізації овочевої продукції під торговельною маркою «СМАКОТА» було висаджено капусту, моркву, картоплю, цибулю (озима, яра), кабачки, перець салатний, буряк, баклажани, помідори, гарбуз, диню, кавуни різних термінів дозрівання. 

«Сьогодні закінчуємо висаджувати розсаду перцю. Все, що було нами посіяно в теплицях, — висадили в поле. Посівна кампанія по овочах закінчилась! Але робота в теплицях продовжується. На черзі — вирощування овочів закритого ґрунту. В цьому сезоні заплановано два обороти тепличних огірків та помідорів», — ділиться планами Юрій Кормишкін.

Уточнюється, що в агросезоні-2024 під вирощування плодоовочевої продукції як відкритого, так і закритого ґрунту відведено до 2000 га земельного банку компанії. Цього сезону «ПАЕК» планує певну частку продукції власного виробництва експортувати на європейський ринок. 

Окрім того, значні інвестиції було направлено для зберігання плодоовочевої продукції в холодильниках та під холодом, механізовано окремі виробничі процеси, придбано власний авторефрижераторний транспорт для доставки продукції в торговельні мережі.