НІБУЛОН: Погода сприяє польовим роботам

13 березня 2017, 09:38 1704

В компанії «НІБУЛОН» минулого тижня розпочали комплекс весняно-польових робіт у рамках аграрного сезону 2017 року.

Зокрема, проводиться позакореневе підживлення сільськогосподарських культур. Вже проведено роботу на понад 50% площ озимої групи (16,6 тис. га), повідомили в компанії.

Водночас було розпочато ранньовесняне боронування зябу. Дані роботи вже виконані на площі 3,5 тис. га.

Найближчими днями у філіях південної частини країни розпочнеться сівба ярого ячменю. Враховуючи, що дана культура не є профільною, посівна площа складе не більше 1000 га, а роботи будуть проведені в стислі строки, відмічають в компанії.

Виробничим відділом наразі у повному обсязі закуплено й доставлено азотні добрива. До філій надходить раніше закуплена селітра аміачна, що буде використана при посіві пізньої групи культур. Також фахівці виробничого відділу завершують укладання угод на поставку складних мінеральних добрив та посівного матеріалу; закуповується насіння багаторічних трав й овочевих культур, засоби захисту рослин. 

«Цього року польовим роботам активно сприяє погода. Окрім ранньої та теплої весни оптимізму надає і той факт, що озима група культур у період зимівлі суттєвих втрат не зазнала», — розповіли в «НІБУЛОНі».


Для довідки: «НІБУЛОН» — один з найбільших українських виробників і експортерів сільськогосподарської продукції. До складу підприємства входять 22 виробничих філії (виробництво сільгосппродукції на 82,5 тис. га орендованих земель), 19 елеваторних комплексів та перевантажувальних терміналів із загальним обсягом одноразового зберігання 1,77 млн т, суднобудівний-судноремонтний завод і судноплавна компанія.

Минулого року в компанії був встановлений рекорд по збиранню зернових та олійних культур — понад 340 тис. т. Це найкращий результат за всю історію існування компанії.