МХП достроково викупив свої євробонди

13 листопада 2023, 15:29 1070

Агрохолдинг МХП 10 листопада провів розрахунки з учасниками тендеру на викуп своїх єврооблігацій з погашенням 10 травня 2024 року.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як зазначається, цінні папери були викуплені за 85% від номіналу на загальну номінальну суму $150,79 млн із загальної суми випуску $500 млн.

Згідно з повідомленням компанії на Ірландській фондовій біржі, після завершення 9 жовтня терміну викупу облігацій за 85% номіналу нових заявок за ціною викупу 75% номіналу не надходило.

З огляду на це, МХП продовжив початкові терміни тендеру та викупу майже на два тижні, проте нових заявок на продаж євробондів із дисконтом не надійшло.

Облігації, придбані в межах тендерної пропозиції, буде анульовано.


Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.