McDonald's збільшує використання українських продуктів

27 березня 2024, 18:00 1172

Локальні інгредієнти у меню McDonald's у закладах України зараз становлять близько 60%, й їхня частка поступово збільшується.

Про це повідомила генеральний директор McDonald's в Україні, Чехії, Словаччині Юлія Бадрітдінова, повідомляє «Укрінформ».

«Сьогодні близько 60% продуктів у нас складають локальні інгредієнти та товари. До війни це було 70%. Деякі позиції нам довелося заміщати, проте 60% — досить велика цифра, повністю на імпорт ми не перейшли», — зазначила Бадрітдінова.

За її словами, великі постачальники в Україні залишилися партнерами мережі після поновлення роботи закладів.

Так, компанія Bimbo QSR Україна, розташована у Дніпрі, продовжує випікати для ресторанів булки. Вона не закривалася ні на день і після повернення McDonald's у вересні 2022 року продовжила працювати з мережею.

Також продовжує співпрацю з McDonald's завод у Козятині Вінницької області, що робить для «Біг-Маків» м'ясні котлети. Його біфштекс використовують ресторани мережі в інших країнах.

Водночас окремі позиції в меню довелося замінити імпортними складовими. Однією з них став соус для бургерів, який до війни для McDonald's вироблявся на потужностях ПАТ «Чумак».

«Коли завод потрапив під окупацію, ми відразу перейшли на альтернативний продукт у нашій системі, він постачався з Польщі. Зараз ми поступово відновлюємо виробництво соусів за нашими рецептурами на ТОВ «Асканія-Пак». Відновили ми і співпрацю з місцевими виробниками салатів, які з початку повернення нам привозили також із Польщі», — розповіла Бадрітдінова.

Водночас вона зауважила, що цього року відома мережа планує відкрити шість закладів в Україні. Перші ресторани мають з'явитися в Ужгороді та Чернівцях.