McDonald's розпочав партнерство з МХП

17 квітня 2024, 12:03 1608

Мережа ресторанів McDonaldʼs з квітня почала поступовий перехід на курячі котлети для МакЧікен, вироблені компанією МХП.

Про це повідомила в інтервʼю Forbes Ukraine гендиректор McDonaldʼs на ринках України, Чехії та Словаччини Юлія Бадрітдінова.

Вона зазначила, що частка споживання курятини в українському McDonald’s нижча, ніж в інших європейських країнах, тому що у компанії не було можливості її завозити з-за кордону в потрібному обсязі.

«У нас в Україні безліч ветеринарних обмежень з різними країнами, тож багато звідки ми не можемо везти м’ясо», — пояснила вона.

Нещодавно компанія розпочала партнерство з МХП. Із 2021 року компанія постачає для McDonaldʼs стріпси, а цьогоріч разом із МХП мережа ресторанів змогла повторити стандартну курячу котлету, яка входить у МакЧікен. 

Бадрітдінова додала, що це був довгий процес, який розпочався ще до повномасштабної війни. 

«Потім була перерва, і вже з квітня починаємо поступовий перехід на курячі котлети для МакЧікен, вироблені МХП. Спочатку тестово в кількох ресторанах, а згодом — в усій Україні», — повідомила вона.

За словами гендиректорки, загалом понад 60% постачальників McDonaldʼs в Україні є локальними.


Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів«я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.