Корейських інвесторів зацікавила приватизація ОПЗ і Білгород-Дністровського порту

21 лютого 2024, 17:09 965

Представники корейської компанії SsangYong висловили зацікавленість у співпраці з Фондом держмайна України щодо приватизації активів.

Про це говориться у повідомленні фонду за результатами зустрічі голови ФДМУ Віталія Коваля з директором міжнародного бізнесу SsangYong Хві Паеком та виконавчим директором CORE Ukraine Ліаною Хоровицькою. 

Під час зустрічі іноземним партнерам розповіли про можливості, які пропонує ФДМУ в сферах приватизації та оренди держмайна. Окремо розглянули масштабні об’єкти приватизації, такі як Одеський припортовий завод, готель «Україна», Білгород-Дністровський морський торговельний порт та Об'єднана гірничо-хімічна компанія. 

«Сьогодні у власності фонду різноманітні об’єкти, загалом вони займаються 618 видами діяльності. Серед об’єктів готові майданчики, які згодяться для ведення діяльності вже. Для нас важливо залучати приватні інвестиції, оскільки 1 гривня вкладень приносить 4 гривні прямих інвестицій», — наголосив очільник відомства. 

Також представники ФДМУ поділилися новими проєктами — Land Bank та роботою з санкційним майном. Зокрема, до управління ФДМУ передано 691 актив, серед них багато готових об’єктів, зокрема ТОВ «Аерок» та ТРЦ «Ocean Plaza». 

«Іноземні партнери виявили інтерес до приватизації об’єктів нерухомості, складських приміщень та оренди земель. Сторони домовилися про подальші зустрічі та напрацювання конкретних технічних завдань, відповідно до яких команда ФДМУ зможе підібрати саме ті об’єкти, які найбільше підійдуть під проєкти», — підсумували у відомстві.