Компанії UTA Group показали гарні операційні результати

05 жовтня 2021, 08:00 1584

Морський термінал «УкрТрансАгро», (входить в зерновий бізнес Маріупольської Інвестиційної Групи — UTA Group), за підсумками першого кварталу 2021/22 МР перевалив понад 183 тис. т агропродукції, що на 18% менше показника за аналогічний період минулого року.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Частка пшениці, в загальному обсязі агропродукції, склала — 94% (173 тис. т), горох — 6% (10 тис. т).

За звітний період було прийнято понад 7080 автомобілів з агропродукцією. Здійснено експедирування 26 суден.

«Основним імпортером пшениці в поточному періоді залишається Туреччина, а саме 41% від загального обсягу відвантаженої агропродукції. Також імпортерами з Азовського регіону, як і раніше, є: Ліван (19%), Італія (13%), Ізраїль (11%), Єгипет (11%), Лівія (3%), Конго (2%)», — зазначили в компанії.

Як уточнюється, компанією «УТА Логістик» було організовано перевезення понад 37 тис. т агропродукції власним і найманим автотранспортом.

Фумігаційна компанія «Мартлет» здійснила знезараження для 235 тис. т вантажів.

Компанія «Марітайм Логістікс» за звітний період надала послуги агентування 30 суднам, а також зафрахтувала 13 суден під вантажопотік клієнтів.

«У цьому році, у всіх регіонах країни, початок збирання зернових відбулося в більш пізні терміни — в середньому на 2 тижні. Погодні умови, а саме рясні дощі в червні, внесли корективи в процес збирання пшениці також і у нашому регіоні, що спричинило невелике зниження обсягу експорту, в порівнянні з минулим періодом. Всі компанії нашої групи показали гарні операційні результати. І це є логічним наслідком нашої планомірної роботи, спрямованої на підвищення якості сервісу у всіх напрямках нашого бізнесу. Наразі на терміналі активно йде приймання нового врожаю кукурудзи. А в нашому фермерському господарстві «Рассвет» у самому розпалі збирання соняшнику», — прокоментував генеральний директор ТОВ «УкрТрансАгро», директор ТОВ «УТА Логістик» Павло Плотніков.