KIND FISH подвоїть виробництво чорної ікри

11 вересня 2019, 11:34 1920

KIND FISH в наступному році планує виробити 400 кг чорної ікри. Сьогодні компанія має 15 тонн риби та отримує від 100 до 250 кг чорної ікри на рік.

Про це розповіла співвласниця компанії KIND FISH Світлана Заболотна, повідомляє прес-служба Держрибагентства.

«Наразі, завдяки закладеній базі, незалежно від наших зусиль, ми матимемо цю кількість продукту, а от питання збуту вже викликає стурбованість. З огляду на кількість виробленої в Україні ікри, що постійно зростає, може статися перенасичення ринку, а це спричинить складнощі зі збутом. Я переконана, що в людей має бути вільний вибір: і забійна, і «прижиттєва» ікра мають бути представлені на полицях магазинів. Головне, щоб це був безпечний якісний продукт легального походження», — відмічає Світлана Заболотна.

За її словами, в KIND FISH винайшли свою технологію посолу ікри, виготовляють готову продукцію з консервантом і без.

«З розвитком аквакультурних підприємств, які вирощують осетрів, цей товар стає все більш реальним. Кількість виробників ікри збільшується з кожним роком, і за законами ринку ціна буде падати, цей процес вже почався. Нам, як виробникам, залишається конкурувати між собою не лише за ціною, а й за якістю і лояльністю до клієнтів, зручністю у придбанні тощо. Наша місія — забезпечити українських споживачів якісним, поживним, доступним товаром», — розповідає Світлана Заболотна.

За її підрахунками, щоб окупити собівартість річного утримання риби, компанія має продавати на рік 150 кг ікри.