Kernel і БТУ-ЦЕНТР запускають Польову студію

10 липня 2023, 17:10 1250

Компанії Kernel і «БТУ-ЦЕНТР» анонсували старт спільного інформаційно-практичного проєкту «Польова студія». Мета проєкту — показати українським аграріям унікальний досвід, як запустити мікробіологічні процеси, щоб вони працювали з максимальною прибутковістю на полі та не порушували закони природи.

Про це повідомляє прес-служба компанії «БТУ-ЦЕНТР».

Відзначається, що «Польова студія» —  це серія безкоштовних заходів офлайн і онлайн з обміном найкращими практиками біологізації землеробства на базі спільного демополігону Kernel і «БТУ-ЦЕНТР».

Проєкт передбачає:

  • Індивідуальні візити на демополігон протягом липня-вересня 2023 року.
  • Серію відео про спостереження розвитку посівів провідними експертами Kernel і «БТУ-ЦЕНТР»
  • День поля офлайн з оглядом демоділянок і обміном найкращими практиками 8 серпня 2023 року. Реєстрація  

Досліджувані культури — соняшник і кукурудза. На демополігоні аграрії матимуть можливість наочно побачити, як можна ввести елементи біології в технологію вирощування на етапах обробки ґрунту, насіння та стимуляції живлення, щоб, з одного боку, не втратити прибутковості, а з іншого — зберегти біологічне різноманіття екосистеми та природну родючість поля. У межах демополігону закладено по 10 варіантів досліджень на однакових гібридах соняшнику та кукурудзи з двома повторами кожного варіанту.

propData.content.image
Владислав Болоховський, к. с-г. н., генеральний директор групи компаній «БТУ-ЦЕНТР», голова комітету з відродження родючості ґрунтів ГС «Органічна Україна»

«БТУ-ЦЕНТР» і Kernel співпрацюють за напрямом біологізації агровиробництва більше 10 років. За цей час накопичилося багато знань і досвіду, відтестовано десятки практичних інструментів біологізації, якими ми готові ділитися з українськими аграріями задля спільного зростання галузі.  Наша ідея — донести, що розумне землеробство — це поєднання інтенсивного з біологічним. Впевнені, що відкриваючи нашу спільну експертизу з Kernel широкому загалу, ми зможемо показати, що введення елементів біології до виробництва не є чимось незрозумілим, це конкретні рішення, які можна інтегрувати до технології залежно від потреб кожного господарства. І це можливо робити прибутково.

propData.content.image
Михайло Журба, к. с-г. н., заступник керівника науково-дослідного пункту з мікробіології компанії Kernel

Ми у Kernel системно поглиблюємо та розширюємо знання: тестуємо нові способи внесення добрив та обробітку ґрунтів, експериментуємо з системами живлення і схемами захисту рослин. Для запобігання деградації ґрунтів, збільшення врожайності та якості продукції поєднуємо науковий підхід із упровадженням сучасних технологічних рішень, активно використовуємо біологічні препарати. Отримуємо подвійний — економічний та екологічний — ефект. Спільний з «БТУ-ЦЕНТР» проєкт — чудова нагода поділитися нашими досягненнями в цьому напрямі. Зокрема, позитивним досвідом використання біодеструкторів, які пришвидшують процеси мінералізації рослинних решток та зменшують кількість патогенів у ґрунті.

Для довідки: Kernel — найбільший в Україні виробник та експортер зернових, лідер світового ринку соняшникової олії. Географія експорту охоплює понад 80 країн світу. В активі компанії — 363 тис. га земель в обробітку. Переробні потужності олійноекстракційних заводів складають понад 3 млн т. 

«БТУ-ЦЕНТР» — український виробник мікробних препаратів для захисту та живлення рослин, відновлення ґрунту, біопрепаратів для тваринництва тощо. Компанія є одним із 25% найбільших виробників біопрепаратів у світі — в портфоліо підприємства більше 60 біологічних продуктів. Біопрепаратами виробництва компанії обробляють понад 4 млн га орних земель у 18 країнах, зокрема ЄС.