Елеватори Агротрейд прийняли 360 тис. т зерна

14 лютого 2023, 15:32 1353

Елеватори групи «Агротрейд» виконали план заготівлі на 73%. Станом на початок лютого прийнято 360 тис. т зерна.

Про це говориться у повідомленні компанії.

Зазначається, що план із заготівлі ранніх зернових, до яких входять пшениця, ріпак, жито, ячмінь та гірчиця, виконаний на 111%, соняшнику та сої — на 75%, кукурудзи — майже на 50%. Заготівля кукурудзи триває.

«Цього року аграрії працюють в надскладних умовах. Окрім наслідків війни, які призвели до труднощів з експортом, а через це й браку елеваторних потужностей по країні, ситуацію ускладнила погода. Спочатку вона позначилась на якості соняшнику, а тепер впливає на строки збору кукурудзи. До цього всього додалась і енергетична криза. Через відключення світла сушарки не справлялися з обсягами роботи. Проте навіть за таких умов ми доклали всіх зусиль, щоб отримати максимально можливі результати», — повідомив директор виробничо-технічного департаменту групи «Агротрейд» Костянтин Ворона.


Для довідки: група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. т.