Агропросперіс почав готувати елеватори до нового сезону

28 березня 2024, 17:10 790

Елеватори ГК «Агропросперіс» з початку березня розпочали підготовку до нового виробничого сезону 2024-25 МР в умовах війни.

Про це говориться у повідомленні компанії

«Навіть за наявності на зберіганні майже 280 тис. т зерна та забезпечуючи постійне відвантаження продукції, технічні служби елеваторів виконують дефектування та ремонтні роботи для підготовки елеваторів до початку нового сезону. Наразі стан готовності до сезону оцінюється приблизно у 70%. І з кожним тижнем ремонтні роботи ведуться все активніше», — говориться у повідомленні. 

За даними компанії, триває оновлення матеріально-технічної бази елеваторів — придбані нові телескопічні навантажувачі, обладнання для роботи з ПЗР, ведуться роботи з удосконалення системи електронної черги тощо. Загальна сума інвестицій у логістичний напрям з початку року вже склала близько $270 тис. 

«Також місяць тому на елеваторах розпочалось активне впровадження системи ощадливого виробництва та відбувається оптимізація матеріальних активів елеваторів, які не задіяні у виробничих процесах, але збільшують капіталізацію підприємства, а саме: основних засобів та запчастин, які не плануються до використання, металобрухту тощо.

Згідно з планом, доходи від реалізації повинні скласти 10 млн грн, а на сьогодні вже отримано 1 млн грн і ведеться подальша інтенсивна робота з реалізації. Завдяки впровадженню даної системи елеватори отримують додаткові кошти на підтримку оновлення матеріально-технічної бази», — підсумували в компанії.


Для довідки: група компаній «Агропросперіс» фінансує виробництво та експорт агропродукції в Україні з 2007 року. Обсяг експорту — понад 3 млн т агропродукції на рік. Постачає національним агровиробникам весь комплекс товарів і послуг для виходу на світові ринки. Основний інвестор — група фондів під управлінням NCH Capital (США).