Agricom Group продовжує інвестувати у виробництво та освоювати європейський ринок

13 червня 2023, 14:25 1453

Минулий рік для Agricom Group став певною мірою роком прориву. Втрати компанії були вагомими, оскільки Чернігівський агрокластер і завод із виготовлення пластівців із зернових культур і продуктів на їх основі під ТМ Dobrodiya, San Grano, San Granola, WOWOATS та YUMMOJI із перших днів війни опинились в окупації і зазнали значних руйнувань.

Однак команді вдалось вистояти і відновити виробництво відразу після деокупації. Про це AgroPortal.ua розповів акціонер агрохолдингу Agricom Group Анатолій Шкрібляк. 

Анатолій Шкрібляк, акціонер агрохолдингу Agricom Group

У 2022 році компанія «Добродія Фудз» дещо змінила стратегію. Ми запустили власну логістику продукції під ТМ Dobrodiya, San Grano, San Granola, WOWOATS, YUMMOJI до європейських країн. Влітку минулого року відкрили торговий дім у Польщі, який успішно розвивається, а наша продукція все частіше з'являється на поличках супермаркетів ЄС. У нас великі плани щодо покриття всієї Європи.

Він додає, що інвестиції, як і допомога ЗСУ, ТрО, благодійним організаціям, волонтерам та українцям, які опинились у скрутному становищі, не зупинялись, попри важкі для бізнесу часи. 

«Торік Agricom Group завершила другий етап реорганізації заводу «Добродія». Сума інвестицій у проєкт склала близько $2 млн, частина з яких була проінвестована за останнє півріччя 2022 року. Інвестиції були направлені на відкриття нових потужностей (запуск цехів із виготовлення екструзії та граноли, старт роботи цеху із виготовлення пелет), створення та запуск нових брендів (готові сніданки YUMMOJI), розвиток у країнах ЄС, нові технології», — розповідає Анатолій Шкрібляк.