Європейські виробники не збирають урожай, щоб уникнути економічних наслідків

05 листопада 2022, 12:45 2444

Окрім нестачі персоналу, зростання цін на електроенергію — ще одна з проблем європейських виробників фруктів.

Про це повідомила Всесвітня асоціація яблук та груш (WAPA).

«Стрімке зростання цін на електроенергію — ще одна проблема. Це може збільшити витрати на зберігання до неприйнятного рівня для виробників. Деякі виробники можуть бути змушені не збирати врожай, щоб уникнути економічних наслідків», — йдеться в повідомленні.

WAPA заявляє, що серйозно стурбована остаточним урожаєм та конкурентоспроможністю виробників і вбачає потенційну загрозу безперервності бізнесу у галузі.

Також цього сезону свою роль знову зіграла зміна клімату, що вплинуло на розмір плодів.

«Інтенсивні погодні умови серпня (аномальна спека та посуха в деяких регіонах) негативно вплинули на розмір та колір урожаю. Це, ймовірно, означає, що більше фруктів піде у сектор переробки», — повідомляє WAPA.

Погода вплинула як на розміри, так й на загальний урожай. WAPA переглянула свою оцінку врожаю яблук у Європі у бік зниження до 12 млн т і припустила, що до середини вересня буде зібрано на 90 тис. т яблук менше, ніж очікувалося на початку серпня. В основному це пов'язано з тим, що багато країн, за винятком Польщі та Чехії, переглянули свої оцінки у бік зниження, особливо Франція, Італія та Іспанія.