У ЄС пропонують змінити підходи до використання добрив

03 грудня 2022, 10:33 3767

Європейський Союз задля підтримки продбезпеки має зменшити залежність сільського господарства від хімічних добрив, збільшити використання гною та зосередитись на ефективності.

Таку думку висловив єврокомісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський, пише echodnia.eu.

«Що стосується продовольчої безпеки в короткостроковій перспективі, то насамперед ми повинні подолати проблеми величезного зростання собівартості виробництва. Це проблема всієї Європи. Зростання витрат є значно вищим за зростання цін на сільськогосподарську продукцію та подальший дохід від сільського господарства», — зазначив він. 

Основною проблемою єврокомісар назвав витрати на добрива. Щоб підтримувати виробництво добрив у Європі, потрібна підтримка для заводів, які їх виробляють. Держава могла б закуповувати великі обсяги добрив оптом за зниженими цінами і пропонувати їх фермерам, для яких ціна також буде нижчою. 

«На майбутнє ми повинні думати про те, щоб зменшити залежність сільського господарства від хімічних добрив, зосередившись на природному удобренні, збільшити використання гною та вуглецеве землеробство», — підкреслив Войцеховський.

І додав, що необхідно раціоналізувати внесення добрив і зробити акцент на точному землеробстві.