Нідерланди збільшать виробництво нових і рослинних білків

20 січня 2021, 11:19 1915

Нідерланди протягом наступних 5–10 років збільшать виробництво нових і рослинних білків. Такі плани зафіксовані у ході реалізації Національної білкової стратегії.

Про це у соцмережі Facebook написав радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Рейнауд Наутен.

«Інвестиції спрямують у три напрямки: на заохочення вирощування багатих білком культур. Мова йде про квасолю, горох, щоб зменшити залежність від імпорту сировини, багатої білками, тієї ж сої. У дослідження інноваційних білкових джерел (як для людей, так і для тварин). Тут мова йде про комахи та мікроводорості. На проведення експериментів з вилученням білків із кухонних відходів», — вказує він.

Саме альтернативні і розумні способи виробництва білків сприятимуть вирішенню продовольчої проблеми у світі, зазначає Рейнауд Наутен, додаючи, при цьому без шкоди для природного середовища, здоров’я людей і тварин.

«Такі кроки забезпечать і перехід до стійкого сільського господарства: покращенню якості ґрунтів, відновлення біорізноманіття, зменшення кількості викидів, а також сприятимуть боротьбі з харчовими відходами та кращому балансу між споживанням продукції рослинного та тваринного походження. Україні, як одному з найбільших світових експортерів сільськогосподарської продукції, варто підхопити цей тренд. Якщо говорити про співпрацю України і Нідерландів у цьому сегменті, то тут цікавим було б долучення до створення кругової економіки у розрізі альтернативних кормів для тварин», — резюмував радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні.