В Європі збанкрутувала велика агрокомпанія. На кону €340 млн

05 липня 2016, 20:13 4976

Компанія KTG Agrar (Німеччина) — найбільший виробник сільгосппродукції у Європі, вона знаходиться на стадії банкрутства, заборгувавши кредиторам €340 млн.

Як пише Frankfurter Allgemeine Zeitung, заява про банкрутство KTG Agrar є ударом по сегменту ринку облігацій малого і середнього бізнесу. Розгляд банкрутства порушено окружним судом Гамбурга. При цьому сама компанія має намір домогтися реструктуризації. Скласти план реструктуризації пропонують протягом декількох місяців.

Припущення про банкрутство компанії з'явилося на ринку за кілька тижнів до того, як вона не змогла заплатити відсотки за зобов'язаннями на суму €18 млн 6 червня, пообіцявши зробити це до 20 червня. Вже 19 червня виплату відклали до загальних зборів акціонерів 30 червня. 27 червня загальні збори перенесли на 26 серпня.

Як зазначив в ексклюзивному коментарі AgroPortal.ua директор Лейбніц-Інституту аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою Альфонс Бальман, «на економіку Німеччини дана ситуація особливо не вплине, навпаки, інвестори зацікавлені купувати землі, якими володіла компанія».

«Хто реально потрапить під удар, це тисячі працівників, які на сьогодні залишаються в підвішеному стані», — говорить він.

При цьому Альфонс Бальман додав, що інвесторів більше хвилює економіко-політична ситуація, яка складається на українському ринку. Дану ситуацію, за словами експерта, можна порівняти з оголошенням дефолту в Україні агрохолдингом «Мрія», оскільки холдинг KTG Agrar також набрав велику кількість кредитів.


Для довідки: KTG Agrar в агробізнесі близько 20 років. Земельний банк — 46 тис. га. Серед напрямків діяльності — вирощування органічних і звичайних продовольчих культур, виробництво електроенергії з відновлюваних джерел. Кількість співробітників — 800 осіб.