Зроблено в Україні: підприємці Буковини отримали перші кошти

15 квітня 2024, 13:53 1298

Підприємці Буковини в межах програм підтримки бізнесу «Зроблено в Україні» можуть розраховувати як мінімум на 800 млн грн державної підтримки. Загалом же до бюджету закладено 45 млрд грн на підтримку підприємців цього року.

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки України.

«Буковина — наочний приклад того, як промисловість впливає на розвиток області. Від початку вторгнення увійшли до трійки лідерів серед областей, які прийняли найбільше релокованого бізнесу. Завдяки цьому область отримала виробництва, які раніше їй були непритаманні. Частка промисловості в структурі економіки зросла до 11,9% — це максимальний показник з 2012 року. Як наслідок — мали додаткові кошти для проєктів із розвитку області. Щоб не збавляти темпів, цьогоріч передбачили для Буковини 800 млн грн у межах політики «Зроблено в Україні». І вже перші підприємці отримали перші кошти», — зазначила під час виступу на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України в Чернівцях перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко. 

Під час заходу відбулося підписання договорів у межах програм «Доступні кредити 5-7-9%», грантів для ветеранів, іпотечної програми «єОселя» сумарно на майже 13 млн грн. 

«Фінансування, передбачене на область, — не ліміт. Чим активніше бізнес користуватиметься програмами підтримки, тим більше зможе отримати. Додатково до цього підприємці можуть отримати замовлення від держави завдяки пріоритету українських виробників у публічних закупівлях. Працюємо з нормативною базою по закупівлях та із замовниками, щоб ті віддавали перевагу українському — там, де це можливо. Зокрема, під час поїздки на Буковину підписали оборонне замовлення з однією з компаній області на майже мільярд гривень», — зазначила Юлія Свириденко. 

Перший віцепрем’єр-міністр закликала місцеві органи влади теж доєднуватися до співфінансування проєктів у межах платформи.

Під час робочого візиту також відбулося відкриття регіонального офісу підтримки малого і мікробізнесу «Зроблено в Україні» на базі Чернівецького міського центру зайнятості.