USAID надасть 5,6 млн грн на проєкт із запобігання корупції в земельній сфері

25 лютого 2024, 12:04 1114

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) надасть 5,6 млн грн фінансування на розробку та втілення проєкту із запобігання корупції та рейдерству.

Як говориться у повідомленні програми, прогрес у протидії корупції є ключовою умовою не тільки на шляху набуття Україною членства в ЄС і НАТО, а й критично важливим завданням під час воєнного стану. 

«Отримати фінансування на конкурсній основі за умовами субгранту можуть неурядові, правозахисні організації, бізнес-асоціації або юридичні компанії. Основна мета проєкту — зменшити кількість корупційних і рейдерських правопорушень та проявів корупції в сфері земельних відносин на локальному, регіональному та загальнодержавному рівні», — додали в USAID.

Одним із основних завдань субгрантера буде надання безкоштовної юридичної та консультаційної допомоги постраждалим аграріям, громадам, землевласникам та землекористувачам з питань протидії корупції та незаконному захопленню землі. Окрім того, він забезпечуватиме систематичний моніторинг проявів корупції у земельних відносинах у різних регіонах, підготовку та публікацію звітів, проведення тренінгів із протидії правопорушенням. 

«Ще одним важливим завданням субгранту буде аналіз проєктів нормативних актів у сфері земельних відносин на предмет наявності в них корупційних ризиків», — уточнили в організації.

Для участі у конкурсі на отримання субгранту необхідно подати заявку до 14 березня 2024 року. Попередньо, 28 лютого, Програма USAID АГРО проведе передзаявочний семінар, під час якого усі кандидати на отримання субгранту зможуть задати уточнюючі запитання. Деталі про умови субгранту за посиланням.