Переробникам приготуватися: Ukraine Facility передбачає до €8 млрд на підтримку бізнесу

15 квітня 2024, 09:51 1704

Переробникам плодоовочевої продукції, які планують залучення інвестицій у межах фінансової підтримки України від Європейського Союзу Ukraine Facility, варто вже готувати відповідні проєкти.

Про це під час форуму переробників розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, повідомляє Мінагрополітики у Facebook.

Він відзначив, що в межах програми Ukraine Facility Україні буде виділено 50 млрд, з яких близько 8 млрд буде видано у формі кредитів і грантів.

«Думаю, ви всі чули про цей інструмент — програму фінансової підтримки України від Європейського Союзу Ukraine Facility, згідно з якою є можливість отримати кошти для розвитку бізнесу через довгострокові кредити, гарантії та інші інструменти. І звісно, одним із пріоритетів розвитку бізнесу в Україні є переробка в цілому та  плодоовочевої продукції зокрема. Проте ідеї варто оформити в проєкти, і вони вже мають бути наявними. Тим, хто хоче рухатись, має ідеї та розуміння, рекомендував би не чекати і готувати проєкти вже зараз», — пояснив заступник міністра.