На дотації фермерам додатково виділили 1,5 млрд грн

11 липня 2022, 09:24 1823

Верховна Рада України підтримала законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про Держбюджет України на 2022 рік» (№7523), яким пропонується збільшити загальні видатки з державного бюджету на 80,9 млрд грн.

Про це говориться у повідомленні парламенту в Telegram.

Так, Мінсоцполітики виділено 73,8 млрд грн на фінансування бюджетних програм, зокрема, для надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в т.ч. на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 32,4 млрд грн та для забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій та дефіциту коштів Пенсійного фонду у розмірі 32,3 млрд грн.

Мінагрополітики — на фінансування нової бюджетної програми «Підтримка фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції» у розмірі 1,5 млрд грн.

Мінфіну збільшено фінансування бюджетної програми «Забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва» на 4 млрд грн.

Крім того, Міністерству розвитку громад та територій передбачено додаткове фінансування нової бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на відновлення об'єктів критичної інфраструктури в рамках спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проєкту «Проєкт розвитку міської інфраструктури - 2» у розмірі 1,6 млрд грн.

«Збалансувати видатки пропонується за рахунок зовнішніх та внутрішніх запозичень у сумі 79,4 млрд грн, а також надходжень від іншої допомоги, наданої Європейським Союзом у сумі 1,5 млрд грн», — говориться у повідомленні.