Гранти на переробку отримали майже пів тисячі компаній

05 вересня 2023, 12:00 1234

485 компаній, що працюють у переробній галузі, отримали від держави 2,8 млрд грн фінансової підтримки з початку дії грантової програми уряду.

При цьому вони створили понад 6 тисяч нових робочих місць для українців та сплатили понад 400 млн грн податків до бюджету, говориться у повідомленні Міністерства економіки

«Розвиток переробки у фокусі уваги уряду. Вітчизняні компанії мають більше виготовляти готової продукції з високою часткою доданої вартості для українських споживачів, а також для експорту. Саме тому одна з грантових програм спрямована на стимулювання підприємців, які займаються переробкою. За підсумками чергової хвилі подання заяв на гранти для переробних підприємств ми маємо 47 переможців, які загалом отримають 211 млн грн на розширення свого бізнесу», — зазначила заступниця міністра економіки України Надія Бігун.

За грантовою програмою для переробних підприємств «Новий рівень» підприємці можуть отримати грант до 8 млн грн на розвиток бізнесу. При цьому обов'язковою умовою надання коштів є створення отримувачем гранту нових робочих місць, зокрема, він має створити до 25 робочих місць.