Експортери у співпраці з ЕКА залучили 100 млн грн фінансування

15 квітня 2024, 19:00 841

Експортно-кредитне агентство (ЕКА) станом на 1 квітня 2024 року підтримало український експорт на 627 млн грн. Вітчизняні експортери у співпраці з ЕКА залучили 99,8 млн грн фінансування від банків-партнерів.

Про це розповів заступник міністра економіки України — торговий представник України Тарас Качка, говориться у повідомленні Мінекономіки

Найчастіше програмою підтримки експортерів за участі ЕКА та банків-партнерів користувалися підприємці з Вінниччини (обсяг майбутньої експортної виручки в області склав 243,2 млн грн), Києва (235,3 млн грн) та Харківської області (33,7 млн грн).

Найбільш популярними товарами для продажу за кордон у першому кварталі були іграшки та ігрове обладнання, одяг та різні харчові продукти, які постачалися іноземним контрагентам до Німеччини, США та Індії.


Для довідки: ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» засновано у 2018 році. Головною метою діяльності агентства є підтримка і стимулювання масштабної експансії експорту товарів (робіт, послуг) українського походження. Установа захищає українських експортерів від ризику неплатежів та фінансових втрат, пов'язаних із виконанням контрактів ЗЕД, а також надає широкий спектр послуг, що дозволяють посилити кредитну політику українських експортерів та ефективно управляти своїми фінансовими потоками. У 2023 році за підтримки ЕКА українські експортери отримали понад 1 млрд грн фінансування.