Верміферма з Волині отримала грант на розширення виробництва

03 листопада 2023, 12:45 2464

Джерело фото: Сила жінок // Facebook

Вчора, 2 листопада 2023 року, у Києві відбувся EWA Ukraine Pitch Day — фінальний форум програми підтримки жінок-підприємиць та стартапів у агропродовольчому секторі Empowering Women in Agrifood від EIT Food.

Про це повідомляє AgroPortal.ua.

Під час заходу відбулася фінальна презентація 10 стартапів та бізнес-ідей учасницями програми інвесторам і журі EWA Ukraine Pitch Competition. За результатами оцінювання перемогу та 10 тис. євро здобула Юлія Ютовець, власниця волинської верміферми «Зелена ферма», яка переробляє органічні відходи на біогумус за допомогою каліфорнійського черв’яка.

«У квітні 2023 року в Україні набув чинності Закон про управління відходами, який накладає обов'язок на підприємства, заклади громадського харчування, комунальні установи та інші суб'єкти утилізовувати органічні відходи відповідно до встановлених стандартів. Проте в Україні ще дуже мало підприємств, які здатні надавати послуги з утилізації органічних відходів. Ми є одним із небагатьох підприємств, що можуть надавати цю важливу послугу та сприяти переходу бізнесу в Україні та держави до цивілізованого поводження з органічними відходами», — зазначає переможниця.

За грантові кошти буде закуплено систему водопостачання, подрібнювач «зелених» відходів та просіювач біогумусу. Технічне оновлення дасть змогу верміфермі збільшити виробництво біогумусу з 80 т/рік до 250 т/рік.

Для масштабування та розвитку «Зеленої ферми» Юлія Ютовець також розглядає можливість введення франшизи і в інших регіонах. 


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua