Український виробник виготовляє органічний шоколад на травах

16 березня 2024, 09:30 1393

Meetty Chocolate — це сімейне шоколадне виробництво, засноване братами Колчановими у Кременчуці, що на Полтавщині. В асортименті бренду близько 30 різних смаків.

Про це під час прямого ефіру в Instagram розповів співзасновник Meetty Chocolate Олексій Колчанов.

Він зізнається, що ідеї смаків народжуються спонтанно. 

Олексій Колчанов

«Спільно з одним рестораном ми зробили шоколад із вишнею та чебрецем, хотілося віднайти щось автентичне. Друг із фармацевтичного бізнесу підказав, що горіх кола додає бадьорості. Тому є й такий шоколад. З сиром теж цікава історія. Ми знайшли виробника сублімованого сиру аж у Харкові, оскільки для шоколаду дуже важливо, щоб там не було вологи. Цей смак став одним із найпопулярніших у нашій лінійці. А ось смак троянда + виноград родом зі сторінок однойменного вірша Максима Рильського. Цей вірш про щастя», — розповідає підприємець.

Виробники наголошують, що не додають екзотичні інгредієнти, їм важливо, щоб у складі шоколаду всі продукти були локальними.

На місяць Meetty Chocolate виробляє близько 400 кг шоколаду.


Зараз бренд займається розширенням потужностей. «Ми знаємо, як масштабуватися, питання лише в додаткових інвестиціях. Для нас розширення є важливим, ми бачимо зростаючий попит на український шоколад, і я сподіваюся, що ця тенденція збережеться», — резюмує крафтовий виробник.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua