Український виробник сублімує морозиво

06 квітня 2024, 09:20 1365

ТМ Panfruit Ukraine випускає сублімовану продукцію, яку продає в Україні та експортує до Європи та США. Згодом виробник планує вийти на ринок Скандинавії.

Про це під час прямого ефіру в Instagram розповів директор Panfruit Ukraine Сергій Стеценко.


Більшість сировини у Panfruit Ukraine своя: 25 га ягід компанії «Диканські ягоди» та 45 га — «Оріл-Еко». Обсяги вирощеної продукції більші, ніж використовуються для сублімації. Panfruit Ukrainе може переробляти 50 т замороженої продукції на рік, а вирощують — 100-200 т. Решту — експортують в замороженому вигляді.

Ягідні компанії вирощують полуницю, малину, вишню, черешню, а також томати чері. Цього року планують висадити ще буряк і селеру. 

propData.content.image
Сергій Стеценко, директор Panfruit Ukraine

Дещо беремо в «Дунайського аграрія», у них теж є органічна сертифікація. Їхній унікальний персик, диня та нектарин у поєднанні з нашою технологією дають нам один із найкращих продуктів на ринку. Ці позиції + томати чері = наша відмінність від інших виробників на міжнародних виставках. Це наша візитівка, ми з неї заходимо, а далі пропонуємо іншу продукцію.

В асортименті Panfruit Ukrainе є ще сублімовані банан, жимолость, манго, лохина, груша, яблуко, порічка й навіть морозиво пломбір.

propData.content.image
Сергій Стеценко, директор Panfruit Ukraine

Морозиво і всі молочні продукти дуже класно сублімуються. Ми не виготовляємо морозиво самостійно. Купуємо те, що нам подобається, — це морозиво ТМ «РУДЬ». Цей проєкт співпав із початком повномасштабної війни, тому ми почали морозиво відправляти нашим друзям, які служать в армії, і отримали схвальні відгуки, адже воно не потребує спеціальних умов зберігання. Сьогодні — це наш волонтерський проєкт.

Сергій зазначає, що сублімувати можна все, що має вологість. Єдине, що складно піддається сублімації, — це продукти, які мають високий вміст жиру або цукру. Наприклад, сало або мед.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua