Таким прогнозом з AgroPortal.ua поділився аналітик сировинних ринків та сільського господарства національної асоціації «Укрцукор» Назар Михайловин.
Він розповідає, що у поточному році аграріями було посіяно 209 тис. га цукрових буряків, що на 5% менше, аніж минулого року. Найбільше посіяно у Вінницькій, Полтавській, Хмельницькій та Київській областях.
«Виробничий сезон переробки цукрових буряків урожаю поточного року розпочався з незначним запізненням, у порівнянні з минулим роком. Так, в 2019 році сезон розпочався 1 вересня, а в 2020 році — 5 вересня першим почав переробляти цукровий буряк ТзОВ «Радехівський цукор» — Радехівське виробництво», — розповідає експерт.
Додає, що станом на 14 вересня працює 3 цукрові заводи у Львівській, Полтавській та Житомирській областях, які вже виробили 8 тис. т цукру.
За словами фахівця, у цьому році цукрові заводи відтермінували початок нового сезону переробки буряків на пізніші строки. Причиною цього стала посуха в більшості регіонів України, через яку утворилась ґрунтова кірка, яка ускладнює процес збирання врожаю.
«Саме цей фактор впливає на зниження темпів копання цукрових буряків. Очікується, що ситуація на полях покращиться і більшість заводів запрацюють до кінця вересня», — говорить Михайловин.
Загалом, за очікуваннями «Укрцукор», у новому сезоні працюватимуть 33 цукрових заводи.
Вцілому, незважаючи на зменшення обсягів виробництва потреби внутрішнього ринку будуть повністю забезпечені.
«З урахуванням перехідних залишків ресурси цукру на період 2020/2021 МР в повному обсязі забезпечує потреби внутрішнього ринку цукром і значного зростання цін не передбачається», — підсумував експерт.
Наталія Рекуненко, AgroPortal.ua