На Зелений тиждень приїхав єдиний український виробник крафтового пива

28 січня 2019, 10:27 4423

Виробник крафтового пива «Волинський Бровар» в рамках міжнародної виставки «Зелений тиждень», яка тривала з 18 по 27 січня в Берліні (Німеччина), продемонстрував 11 сортів пива.

Як повідомив директор пивоварні «Волинський Бровар» Микола Іващишин, загалом в асортименті пивоварня має 14 сортів пива.

«На виставку ми привезли різні сорти пива як в кег бочках, так і в пляшках. Незважаючи на те, що пивоварня працює лише п'ятий рік, ми маємо широкий асортимент пива, власне обладнання для наливу пива в склопляшку та кег бочки, наше пиво присутнє в супермаркетах та найбільших торговельних мережах України. Зараз ми задумалися про експорт, оскільки наразі ще не маємо такого досвіду. Ми приїхали на «Зелений тиждень», бо нас цікавить інший споживач, який надасть нам інший досвід. Хоча маємо ще де працювати і розвиватися в Україні», — зазначає Микола Іващишин.

За його словами, «Волинський Бровар» розглядає для перших експортних поставок насамперед країни Прибалтики.

«Відправити сьогодні на експорт продукцію нескладно, важливо, щоб у тій країні сприйняли продукт, щоб він відповідав місцевому смаку, і щоб споживачі ще хотіли придбати саме це пиво. Для пивоварів — це найкраща нагорода і визнання», — зазначає Микола Іващишин.

За його спостереженнями, на виставці учасники куштували спочатку сорти пива, до яких вони звикли, а потім вже пробували щось нове.

«На мою думку, німці надають перевагу більше світлому пиву, пшеничному без всіляких цитрусових домішок. Мені багато доводиться дегустувати, але якщо в компанії, то надаю перевагу теж світлому пиву. В холодну пору, до речі, набагато легше п'ється темне пиво, воно більш міцне і краще зігріває», — розповідає Микола Іващишин.


Для довідки: Торгова марка «Волинський Бровар» з'явилася на ринку українського крафтового пива в грудні 2014 року. Пивоварня знаходиться в містечку Березне на Рівненщині.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua