У МХП мають намір довести європейському споживачеві свою якість

08 липня 2016, 07:21 3415

«Миронівський хлібопродукт» (МХП) буде вести діалог з голландськими споживачами, переконуючи їх в якості своєї продукції.

Про це AgroPortal.ua розповіла директор департаменту по роботі з інвесторами та міжнародних комунікацій МХП Анастасія Соботюк, коментуючи заяву голови Спілки птахівників Нідерландів (NVP) Хенні де Хан, що «завод МХП в Венендалі може стати цвяхом у труну голландських виробників».

«У нас є всі необхідні сертифікати для роботи в ЄС, а їх отримати непросто. У Голландії ведемо діалог з багатьма стейкхолдерами, громадськими організаціями та асоціаціями. Будемо продовжувати інформувати місцеве співтовариство, що МХП працює професійно, щоб не було непорозумінь, неправильно інтерпретованої інформації», — констатувала Анастасія Соботюк.

У свою чергу старший аналітик Dragon Capital Наталя Шпигоцька поділяє думку, що українському агрохолдингу необхідно «йти в народ» і доводити європейському споживачеві свою якість і рівень.

«У березні МХП уклав договір про співпрацю з компанією Gezondheid Dienst voor Dieren B. V. (Нідерланди), яка є лідером в області охорони здоров'я тварин. Меморандум повинен стати додатковою гарантією того, що виробництво МХП повністю відповідає європейським стандартам. Такий крок повинен додатково підсилити позиції компанії на експортних ринках», — зазначила Наталія Шпигоцька.

Рівень цін на м'ясо птиці в Європі є дуже привабливим для вітчизняних виробників, говорить експерт, тому відкриття провадження МХП в Нідерландах — природний і логічний крок компанії, яка розвивається в європейському напрямку.

«Якщо економіка дозволяє експортувати м'ясо на ринок ЄС понад обсяги, визначені квотою, виплачуючи при цьому імпортне мито, вітчизняні виробники будуть намагатися використовувати ці можливості, поки такий експорт відповідає вимогам ЄС», — резюмувала Наталія Шпигоцька.


Для довідки: «Миронівський хлібопродукт» отримав дозвіл на експорт м'яса птиці в країни ЄС ще в 2013 р. Зараз 4 підприємства МХП мають дозвіл на експорт м'яса птиці в ЄС і проходять регулярний моніторинг.


Олександр Ковальчук, AgroPortal.ua