День супу. Підбірка українських виробників

05 квітня 2024, 12:00 1048

Щороку 5 квітня відзначається Міжнародний день супу. Готові перші страви за роки війни набули великої популярності, відповідно — збільшилася кількість їх виробників.

Аграрне онлайн-видання AgroPortal.ua зробило підбірку українських виробників готових супів.

ТМ «Герцевські крафтолики», село Маломиколаївка на Дніпропетровщині

2022 року жительки села Маломиколаївка Дніпропетровської області об’єднали свої зусилля і почали виготовляти суху суміш для миттєвого приготування борщу. Загалом уже виготовлено понад 10 тис. порцій.

Нещодавно «Герцевські крафтолики» зареєстрували власну ТМ, і тепер під нею реалізують пастилу, фріпси, м’ясні джерки, натуральні цукерки, сухі борщі та супи, а також гарбузову кашу з рисом.

ТМ «Пожива», місто Шумськ на Тернопільщині

Підприємиця з Костянтинівки Олена Хатмуліна зараз мешкає на Тернопільщині у місті Шумськ. Тут вона опанувала новий вид діяльності — виробництво сублімованої їжі.

Найбільш популярними є різні супи (гречаний, гороховий, суп-пюре сочевичний чи кабачковий), борщ, гуляш, кус-кус із овочами, омлет, плов. Є також дегідровані цибуля, буряк та морква, які можна додати до тушкованки і через 10 хвилин отримати каструлю борщу або супу. 

ТМ «Нова Кухня», місто Славута на Київщині

Місяць тому виробництво готових перших страв «Нова Кухня» запустило свої потужності в роботу.

Наразі розроблені рецептури на борщ із м'ясом, грибний суп із курятиною та вершками, сирний крем-суп на курячому бульйоні, суп із курячими фрикадельками. Згодом асортимент буде доповнено солянкою та супом із копченостями.

ТМ Cryovit, село Степове на Дніпропетровщині

Cryovit розпочали своє виробництво із сублімованих фруктів — цілих та перетертих на порошок. Сьогодні в асортименті бренду є ще й суп із сочевиці, гороху та грибів, а також український борщ.

Продукти для сублімації в Cryovit закуповують лише у вітчизняних органічних виробників. Сама технологія є дорогою, тому вартість вхідної сировини ролі не грає, оскільки це суттєво не впливає на кінцеву ціну продукту.

ТМ «Літо цілий рік», місто Олександрія на Кіровоградщині

Софія Римар виготовляє сушену продукцію (пастила, фріпси, джерки, чаї, набори для глінтвейну, сухі супи) та навчає цьому ремеслу інших. У лютому 2023 року вона відкрила свою майстерню.

Сухі супи та борщі Софія пакує в стакани. Їх потрібно просто залити гарячою водою, розмішати і дати настоятися 5 хвилин.