Багато країн чекають на горох і сочевицю під брендом Made in Ukraine

30 листопада 2016, 07:42 3166

Україна має більше зосереджуватись не на виробництві зерна, олії та іншої сировини, а на переробці та диверсифікувати ризики вирощуванням високомаржинальних культур, приміром, бобових.

Таку думку висловив засновник компанії «Олейна» Теодор Маргеллос.

За його словами, на сьогодні інвестування у вирощування бобових культур — цілком виправданий крок.

«Усі чули про кількість протеїнів, про користь, зростаючий попит і можливості для розширення площ — все це правда. Для мене як для бізнесмена бобові культури — це ринок, який зростатиме у довгостроковій перспективі, та примножуватиме капіталізацію підприємства. Так само мають думати і українські виробники. Земля тут прекрасно підходить для культивування бобових культур — можна вирощувати від 5 до 8 т/га. Крім того, бобові культури відновлюють родючість ґрунтів, тож з будь-якої точки зору це ідеальне капіталовкладення», — розповідає Теодор Маргеллос.

Вирощування бобових, вважає він, — це міжнародний тренд, який має підхопити Україна. Вона може стати лідером у цій царині, як це вже відбулося з олією та зерном.

«Багато країн чекають не лише на українські сою та горох, а й на сочевицю, квасолю і нут під брендом Made in Ukraine, — додав засновник компанії «Олейни».


AgroPortal.ua по материалам Agravery