10 найсмачніших екзотичних фруктів за версією українців

29 квітня 2019, 07:03 17269
Fructo

Які тропічні фрукти можна вважати найсмачнішими? Відповідь на це запитання дало опитування 300 українців, яке провела компанія з продажу екзотичних плодів Fructo. Давайте і ми дізнаємося, які ж незвичні фрукти українці бажають бачити на своєму столі.

На десятому місці фрукт черімойя. Фрукт розміром з яблуко з ніжним вершковим пломбірним смаком. За особливий смак черімойю також називають «фруктом-морозивом».

Тропічний плід рамбутан на дев'ятому місці. Зовні схожий на нерозкритий каштан темно-червоного кольору з безліччю волосків на шкірці. За смаком віддалено нагадує наш виноград з квітковим присмаком.

На восьмій сходинці маловідома «сестра» маракуйї — соковита гранаділа. За зовнішній вигляд отримала назву «хвостатий апельсин». Має солодку желеподібну м'якоть з їстівними насінинками.

Тропічний плід, що нагадує водночас солодкий гарбуз і диню, — папайя — на сьомому місці. Розмір варіюється від 300 г до 1,5 кг.

Джерело фото: Fructo
Джерело фото: Fructo

Вже звичний українцям ананас на шостому місці. В Україні можна придбати три види цього фрукта: ананас звичайний, крихітний і солодкий ананас-бебі, а також великий, жовтий і соковитий ананас Екстра Світ.  

До п’ятірки лідерів увійшла маракуйя — невеликий темно-фіолетовий фрукт. Її хрусткі кісточки та незрівнянний яскравий кислий смак теж зібрали чимало прихильників. Якщо ви бажаєте знайти менш кислу маракуйю, обирайте плід зі зморщеною шкіркою.

На четвертому місці лічі — маленькі рожеві ягідки з солодким, соковитим, трохи квітковим смаком. Далекий родич рамбутана.

Фрукт дракона — пітахайя — на третьому місці. Цей фрукт представлений на українському ринку чотирма видами. І всі види зібрали приблизно однакову кількість голосів. У звичайної червоної пітахайї смак неяскравий, солодкуватий. Пітахайя костариканська, з яскравою малиновою м’якоттю, солодша за червону, а жовта і golden dragon ще солодші за костариканську.

Срібло отримує фрукт з Азії мангостан, який має другу назву «король фруктів». Його м’які зубчики мають дуже солодкий приємний смак. До того ж, цей плід надзвичайно корисний. Здавна він використовувався у східній медицині, а сьогодні західні лікарі визнають його цілющі властивості у боротьбі з раковими клітинами.

І перше місце з великим відривом від «конкурентів» зайняло манго. Манго в українських магазинах переважно бразильське. Воно зазвичай продається незрілим, тому багато українців перший раз спробувавши дешеве «хвойне манго», не повертаються до цього фрукту знову. Бразильське манго може бути смачним, але обрати треба стиглий плід або правильно дозріти його в домашніх умовах. Проте найбільше відгуків зібрали манго тайське і перуанське. Саме вони були визнані найсмачнішими фруктами! У великих містах ці фрукти можна знайти в супермаркетах, але куди простіше замовити їх з доставкою в будь-яке місто в інтернет-крамниці.


Для довідки: Всі ці фрукти легко спробувати в Україні, замовивши в інтернет-магазині. Їх ціна: від 15-30 грн за лічі, рамбутан, маракуйю, до 300 грн — за фрукт дракона чи смачне тайське манго. 


Fructo, інтернет-крамниця екзотичних фруктів 

Думка автора може не збігатися з думкою редакції. Відповідальність за цитати, факти і цифри, наведені в тексті, несе автор.